OM OMRÅDET

La Campana

Söker du sol och avkoppling?

Då kan vi rekommendera att hyra hus i Costa del Sol, som med 320 soldagar per år erbjuder semesterglädje av hög klass!

Om solen och havet inte skulle vara tillräckligt lockande så finns här utmärkta golfbanor, fantastiska restauranger, ett inland med vacker natur och små vita byar, gott om tennis- och padelbanor och både exklusiv samt budget-shopping. Önskar du göra längre utflykter så är Gibraltar ett måste, även en dagstur till Marocko rekommenderas som är något av en kulturkrock i sig. Upplev Marbella från hästryggen eller flodvandra i Benahavis. Eller sätt dig på en av många beachrestauranger och njut av en iskall vit Sangria. I Spanien njuter man!

Vår Casita, som betyder just litet hus, ligger väl placerat i området La Campana i utkanten av Nueva Andalucia, ca 2 km från stranden. Här bor du i ett genuint spanskt område men med närhet till lyxiga Puerto Banus.

Som namnet antyder var La Campana en gång "landsbygden", men är nu ett livligt bostadsområde, på huvudgatan råder liv och rörelse. Här köper du gott kött av lokala slaktaren eller tar en öl och lite tapas med lokalbefolkningen på Bar La Fuente. På kvällarna hör man grannarna ha livliga diskussioner med allsång och spanjorerna har aldrig långt till ett leende. I gränderna slingrar sig bouganvillan och farbröderna spelar boule under eken. Samtidigt är det så spanskt rörigt som det kan bli, bilar parkerar på trottoarer och elledningarna går kors och tvärs över gatan. Utanför fönstrena hänger tvätt i alla dess färger.

Området ligger ca 2 km från havet. Det finns en trevlig cykelväg ner till havet längst kanalen och hästhagar. Under sommarmånaderna är den kommunala poolen öppen för efterlängtad svalka. Önskar du åka buss så tar buss nr 4 dig både till stranden, Puerto Banus samt San Pedro 4 gånger i timmen.